Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева с прием за хората на просветата и културата

Историята на България помни възходи и падения. Тя е история не само на една държава, а на един народ, който вековете са въздигали. Той е оцелявал, благодарение на своите духовници, учители и онези деятели, съхранили  народностната традиция, духа на българина, вплитайки го във всичко – и в делници, и  в празници. Езикът и писмеността са стожерите на българщината. Затова отреждаме свято място в сърцата си за 24-ти май – Националния празник на просветата и културата.

По повод  Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, кметът на Община Нова Загора Галя Захариева организира прием за работещите в учебните заведения и културните институции, за да засвидетелства уважението си към тях и признанието за тяхната работа.  На 19 май, сред приятната пролетна атмосфера на украсения с цветя Клуб на дейците на културата, г-жа Захариева посрещна своите гости. Изненадата и подаръкът за тях беше специалният водещ -Руслан Мъйнов. Самият той живее от 1994 г. в България, но я носи в сърцето си още от първия си дъх. Роденият в Украйна артист не само е с български гени, но е закърмен в патриотизма и любовта към Родината.
Вдъхновяващото изпълнение на песента „Калиманко” беше неговият първи музикален поздрав.

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева приветства с ”Добре дошли!” всички присъстващи и засвидетелства искреното уважение на общинското ръководство за техния труд. С вълнение тя се обърна към тях:

„Знам колко много енергия влагате в това, което правите. Благодаря Ви, защото без Вас нито едно събитие в тази община и в този град няма да се случи! Без Вашия труд няма да имаме деца, с които да се гордеем, без Вас няма да имаме хора в зряла възраст, които да продължават да развиват културата, да ценят историята и да я пазят и да даваме само добри примери на цяла България. Новозагорци са духовно извисени хора, допълни кметът,  новозагорци са ценни хора точно с онази закърмена култура на образованието, културата и на големите традиции. Искам да Ви пожелая да носите в себе си този ентусиазъм и това дръзновение, което виждам във всеки един от Вас! Бъдете здрави, бъдете щастливи, имайте хубави деца, хубави състави, хубави хора покрай себе си! Творете!”

Част от програмата беше и тържествената церемония по награждаване на изявени в културата и образованието деятели с Плакет със знака на Община Нова Загора, Значка „Община Нова Загора“ и Почетна грамота. Отличията бяха връчени лично от кмета на Общината Галя Захариева,председателя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник-кмета Ивайло Енев, секретарят на Общината Ангел Стойчев, началника на отдел„Образование, младежки дейности и спорт“ Соня Петрова, председателят на Постоянната комисия по култура, образование и вероизповедания към Общинския съвет Андония Спасова.

Наградените получиха поздравления от общинското ръководство и свои колеги и приятели, направиха си снимки с тях и с гост-водещия Руслан Мъйнов, за да запечатат усмихнатите мигове от един незабравим празник на хората, които издигат духа в общината.

С красивите си изпълнения  Руслан Мъйнов ги развълнува и зареди с много позитивизъм. Във веселието се включиха и те с песни, танци и неподправени усмивки.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук