Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева даде официален старт на кръг от Балканския шампионат по мотоциклетизъм край с. Кортен

Община Нова Загора отново подкрепи спортна инициатива, организирана от Българската федерация по мотокрос и „Kippen MX Racing Team”  – провелия се Мотокрос на 10 септември 2023 г. в с. Кортен. Лично кметът на Общината Галя Захариева имаше честта да открие поредния кръг от Балканския шампионат от 10:30 ч. на самото място на провеждането му – престижния мотополигон „Киппен”  на Докса баир край с. Кортен. Събитието беше уважено от председателя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник кмета Нина Генчева и общински съветници; от домакините – „Kippen MX Racing Team”, присъстваха председателят Валерия Иванова и основният инициатор Красимир Иванов, а Българската федерация по мотоциклетизъм беше представена лично от своя почетен президент Богдан Иванов.


Като признание от името на Федерацията към организаторите „Kippen MX Racing Team”, почетният президент г-н Николов, връчи плакет на председателя им г-жа Валерия Иванова под силните аплодисменти на присъстващите почитатели на мотоспорта.
„Радвам се да видя толкова много хора на това невероятно място!”, обърна се г-жа Захариева към насъбралите се мотолюбители. Преди да даде официален старт на проявата, тя прикани всички още веднъж да аплодират Красимир Иванов. Благодарение на него това събитие показва как с „изключителна любов към този спорт, една изключителна мечта, преследвана с много енергия, с много средства, с много усърдие”, ни убеждава на живо, че  точно така се случват хубавите неща. „Така се привличат хора, така се прави нещо качествено и истинско и така то се оценява и от другите!, продължи възторжено г-жа Захариева. Радвам се, че Докса баир, с. Кортен, общ. Нова Загора сме домакини на събитие от такъв ранг, в което са се включили  173 участници от България, Румъния, Турция, Гърция и Северна Македония. Поздравления за всички! За хъса, за желанието, за любовта, с която сте дошли тук и днес ще превърнем деня в един невероятен празник!”
Кметът Галя Захариева отправи пожелание към всички за успех и безаварийно приключване на състезанието и даде официален старт на поредния кръг от Шампионата. Преди да започне мото надпреварата, организатори, участници, гости и почитатели, сведоха глави под звуците на химна на Република България.
Пред медии г-жа Захариева заяви, че истинският домакин е Красимир Иванов и изказа възхищението си от това, че организаторите са вложили цялата си енергия, за да създадат нещо, което придобива отзвук в цялата страна и създава възможност за изява на спортисти от целия Балкански полуостров.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук