Кметът на Твърдица с апел, свързан със сметосъбирането в общината

Апел, свързан със сметосъбирането и сметоизвозването на територията на община Твърдица и обективните затруднения с тази дейност, отправи кметът Атанас Атанасов.

В обръщението се казва:

Всички ние като граждани на общината плащаме такса смет. Тази такса е свързана с осъществяването на дейност сметосъбиране и сметоизвозване на битов отпадък и почистване на обществени пространства. Последните месеци рязко повишихме броя на контейнерите в населените места с надеждата да се подобри състоянието на чистотата. За съжаление ескалирала практика е в тях се изхвърля не само битов отпадък, а преобладаващо строителни отпадъци и такива от селскостопанска дейност и от разчистване на мазета.

Последните от една страна не са предмет на такса смет и следва да се депонират по друг ред /наемане на специализирана фирма срещу заплащане/, а от друга са обемни и водят до бързо запълване на контейнерите и невъзможност за нормално изхвърляне на битови отпадъци от останалите ползватели на услугата.

В тази връзка се обръщам към Вас с призив в контейнерите да изхвърляте единствено битови отпадъци. Всички други видове отпадък да се депонират по съответния щадящ селищната среда и природата начин.

Ще събера шофьорите на сметосъбирачни камиони и работещите в дейност чистота на инструктаж и ще ги предупредя да повишат старанието за решаване на проблема. Но мисля, че единствено усилията на дейност чистота не са достатъчни, нужно е да е на лице и високо гражданско съзнание. Само така ще успеем да запазим чистотата.

С уважение.

Ваш

Атанас Атанасов

Кмет на община Твърдица

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук