Кметът на Твърдица: Ще подпомогнем само крайнонуждаещи се, пострадали от градушката в Оризари и Сборище

Община Твърдица ще подпомогне само крайнонуждаещи се хора, който са пострадали от градушката, паднала на 29 май в селата Оризари и Сборище. Това съобщи кметът Атанас Атанасов. Тогава гадушка с големината на топка за тенис причини щети в двете села като изпочупи коли и покриви.

Все още не е ясен размерът на помощта, но тя ще бъде минимална и разпределена само за хора, които са социално слаби, самотни, възрастни и нямат възможност да поправят сами щетите от бедствието, каза още кметът.

Атанасов добави, че градушката, макар и едра, не е нанесла поражения на земеделските култури, а само върху стопанските сгради. На този етап те се нуждаят от ремонт и средства за възстановяването им. От община Сливен са отпуснали керемиди, които са разпределени между хората от двете пострадали села. „Щетите основно са върху имуществото – сгради и превозни средства, при земеделската продукция не са така видими щетите. Пораженията са върху стопански сгради на земеделските производител, складовите помещении, чийто покриви са били с интернитови плоскости и там щетите са 100%“, коментита Атанас Атанасов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук