Кметът призова гражданите да създават сдружения защото отново ще има пари за саниране

Гражданите да създават сдружения там, където няма защото отново ще има пари за саниране, за това призова кметът Стефан Радев. „През новия програмен период, се очаква да има средства за саниране. Предстои Европейската комисия да одобри тази програма. Така че е добре да имаме готовност като град, като етажна собственост“, заяви още той. По думите му, параметрите на програмата все още не са ясни, но е важно Сливен да има готовност, за да се възползва от тази възможност.

„Целта на ръководството на Община Сливен е да развива града като зелен и енергийно ефективен. През 2020 година успешно приключи програмата за енергийна ефективност и са санирани всички 51 сгради“, включени в програмата в Сливен,поясни Радев.

Кметът подчерта, че е важно развитието и на екологичния транспорт. В тази връзка общината ще инвестира в това направление и през настоящата година.

„Пътнически превози вече са обявили процедура за покупка на 4 електрически автобуса. Предстои обявяване на процедура за 6 нови тролейбуса, ремонт на токоизправителните станции и мрежата на тролейбусния транспорт“, допълни той.

В тази връзка ще се осъществи и ремонтът на въжената линия от Сливен до Карандила. По него вече има сключен договор за финансиране на туристическия проект на Общината. По същия проект ще се извършат ремонтни дейности на къщите-музеи, на първата текстилна фабрика, планирани са допълнителни инвестиции на крепост „Туида“.

„Този проект ще започне през тази година“, заяви Стефан Радев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук