Кметът се отчете за мандата

Финансово стабилизиране на Община Сливен и реализация на няколко големи проекта са сред най-големите успехи на общинската администрация през изминалите четири години. Така кметът Стефан Радев отчете дейността на екипа, който е работил през неговия мандат на управление.

„През октомври 2015 година по сметките на Община Сливен имаше 150 000 лв, от които целеви средства е трябвало да има 2.5 млн. лв. В края на август тази година в сметките ни има 7 млн. собствени средства, без целевите за инфраструктурни проекти и без просрочени задължения“, посочи Стефан Радев. По думите му, този финансов буфер ще позволи да се изплати при нужда безлихвеният заем от 5 млн. лева към Министерството на финансите или да се покрият други финансови нужди.

Като приоритети на администрацията Стефан Радев определи подобряване условията за инвестиции в Община Сливен, развитието на съвместната икономическа зона с Община Ямбол, удвояване ширината на пътя между двата областни града и благоустрояването на кварталите и междублоковите пространства, както и успешното приключване на програмата за саниране.

Важни неща за довършване, според Стефан Радев, са и подобряване на транспортната инфраструктура, както и изграждането на допълнителни велоалеи. За целта трябва да се реши проблемът със собствеността върху бул. „Панайот Хитов“ от кръговото на Тернопол през ул. „Раковски“, и този терен да бъде прехвърлен в собственост на Община Сливен, тъй като сега е част от републиканската пътна мрежа.

По думите на Радев, всички общински дружества работят добре, трябвало да се реши само проблемът с натрупаните стари задължения на „Пътнически превози“. „Цените на билетите не са променяни 10 години, а Общината продължава да финансира транспортът на гражданите“, посочи Радев. Той увери, че Сливен ще запази статуса си и на община с най-ниските данъци, и не се предвиждат резки промени в тази посока.

„Надявам се Община Сливен да продължи настоящия си тренд за развитие, да има приемственост и надграждане. Нищо не започва и не свършва с нас, много е важно започнатото да продължи и да се развива, дори и когато хората, които са го започнали, вече не са там“, заяви Стефан Радев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук