Кметът Стефан Радев връчи купите „Стефка Спасова“ на Първия международен турнир по акробатика

Отборът на Украйна и два отбора на България – на Клуб „Нефтохимик 2011“ – Бургас“ и на Клуб „Стефан Данчев“ – Сливен, станаха първите носителите на Купата „Стефка Спасова“ – голямата награда на Международния турнир по акробатика на името на първата световна шампионка в спортната дисциплина при двойките за жени през 1974 година.

Кметът Стефан Радев връчи наградите на треньорите на отличените отбори заедно с ваучери – парични премии от 1000, 500 и 300 евро, осигурени от Община Сливен. Носителите на специалната награда бяха излъчени от професионалното жури на турнира, в чийто състав бяха авторитетни имена в акробатиката от страната и от останалите държави – участнички: Гърция, Израел, Португалия, Турция и Украйна. Купата „Стефка Спасова“ е колективен приз за състезателите и наставниците им за постигнатите високи резултати, майсторство и артистичност при изпълненията. Отличието представлява статуетка от липово дърво на двойка акробати. Статуетките са изработени от сливенски дърворезбар и представляват реплика на наградата, която Стефка Спасова и партньорката й в спорта Калинка Лечева са получили при извоюването на златото на първия световен шампионат по акробатика.

Преди това бяха обявени победителите в съчетанията при отделните възрастови групи. Първенците получиха медалите си от Калинка Лечева, внучката на Стефка Спасова и изявени дейци на спорта.

Награждаването на 1 юли вечерта премина с много емоции, възгласи и аплаузи. Имаше прегръдки и сълзи на радост. То бе кулминацията на Първия международен турнир по акробатика „Стефка Спасова“ в Сливен, в който участваха 350 деца и младежи от 13 клуба на шест държави. Основен организатор на двудневната надпревара бе Сливенският клуб по акробатика „Стефан Данчев“ с треньор Виолета Бинева и пом. треньор Елеонора Петрова, с подкрепата на Община Сливен. Състезатели и гости дадоха отлична оценка за създадената организация на събитието и заявиха желание отново да посетят красивия ни град. Кметът Радев заяви, че Общината ще подкрепя и занапред Клуб „Стефан Данев“, включително и за превръщането на международния турнир в традиция.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук