Кмет и младежи обсъждаха идеи и планове за бъдещето на Сливен

Кметът Стефан Радев проведе среща-диалог с младежи от Сливен. Тя е част от поредица събития, организирани от Младежки дом, във връзка с изпълнението на проект „Младежи за откритост и съпричастност”, финансиран по програмата Еразъм+. Целта е взаимодействие между младите хора и местното управление в разглеждането на идеи и планове относно бъдещото развитие на град Сливен.

Участници в събитието бяха младежи от Младежки общински съвет и ученици от община Сливен.

В началото на срещата кметът представи реализираните от Общината проекти през последните три години. „Най-фундаменталният проблем, с който се сблъскахме, когато поехме управлението, бяха натрупаните задължения”, изтъкна кметът. Той подчерта, че въпреки неблагоприятното финансово състояние, Общината осъществява редица мащабни проекти като кръговото кръстовище на ,,Розова градина”, облагородяването на кв. ,,Република”, паркът по поречието на река Асеновска, обновеният градски транспорт. Стефан Радев допълни, че се очаква скоро да бъде завършен и пробивът на ул. ,,Раковски”. Предстои да стартират дейностите по превръщането на старите училища ,,Хаджи Димитър” и ,,Антон Иванов” в кв. ,,Клуцохор” в социални центрове. Предвижда се такива да бъдат открити и в кв. ,,Комлука”. Продължава и санирането в града по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища.

Предвижда се ремонт на спортна зала ,,Асеновец”, за който Общината е получила уверение от страна на правителството, че ще получи финансиране.

Кметът Радев коментира, че през следващата година се очаква да започне ремонт на бул. ,,Хаджи Димитър”, за който Общината е предоставила възможност на гражданите да се включат с конкретни мнения и предложения.

Срещата продължи като дискусия между младежите и кмета. Бяха обсъдени  въпроси, свързани с опазването на околната среда, образованието, ремонт на спортни зали и др.

В края на разговора учениците благодариха за подкрепата на Община Сливен, която получават в лицето на кмета Стефан Радев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук