„Козметика на врага“ с премиера в ДТ „Стефан Киров“ тази вечер

Премиерата на спектакъла „Козметика на врага“ от Амели Нотомб ще бъде тази вечер в Камерна зала „Слави Шкаров“ на Сливенския драматичен театър. Останалите две дати, на които почитателите на Мелпомена могат да видят спектакъла са 18 и 20 юни.

Сливенският театър поставя за първи път у нас драматизацията по романа на белгийската писателка Амели Нотомб. Предизвикателството към публиката е тя да види в огледалото екзестенциалното отражение на отчуждението и самотата на съвременния човек, които, изродени, експлоадират в най-страшното престъпление – убийството. Една психологическа драма, която излиза извън рамките на криминалния трилър с изненадващи обрати, за да постави пред публиката жестоките въпроси на съвремието.

Режисьор на постановката е Петър Денчев. Възпитаникът на проф. Здравко Митков в НАТФИЗ е носител на тазгодишната награда за изкуство на фондация „Стоян Камбарев“, която се присъжда за последните му театрални постановки във Варненския драматичен театър. Петър Денчев е лауреат и на наградата на фондация „Развитие“ за нов български роман от 2007 г., автор на четири книги.

С всички възможности на театралния език и с някои от естетическите похвати на кинематографията, той разказва как една личност може да се превърне в жертва на собствените си страхове. Как скритите в най-тъмното дъно на душата страхове водят до унищожението на любимия човек. Режисьорът разчита на непосредственото психологическо общуване между героите и на индивидуалната чувствителност на избраните от него актьори в лицето на Ивайло Гандев и Димитър Марков. Въведеният от режисьора женски образ в спектакъла е поверен на младата актриса Самуела-Ивана Церовска.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук