Кольо Милев: Победата на ГЕРБ на първи тур е резултат от предварително подготвен вот и ниска избирателна активност

„Победата на ГЕРБ на първи тур е благодарение на платения, корпоративния вот и вота под натиск и ниската избирателна активност. Ние призоваваме хората да излязат на балотажа да гласуват, да изразят своя свбоден глас и да покажат, че такива прийоми не могат да влияят на честните избори“. Така кандидатът на БСП за кмет на Сливен ген. Кольо Милев, който остана на втора позиция на изборите вчера, обобщи ситуацията след вота. „Изборния ден протече привидно спокойно, но опонентите ни си бяха подготвили нещата предварително, ниската избирателна активност също се оказа в тяхна полза. Ако повече хора бяха излезли да гласуват, ситуацията можеше да е различна“, коментира още той.

По думите му, от БСП Сливен ще направят всичко по силите си да активират хората и те да отидат до урните на 3 ноември защото само така може да се случи промяната в Сливен. „Ако не гласуват, няма как нещата в Сливен да се променят“, допълни Милев.

От БСП коментираха и резултатите си за листата за общински съветници. В следващия местен парламента те ще са 10, с един по-малко от тези в предходния Общински съвет. Според Атанас Делибалтов – председател на общинската организация на БСП Сливен, близо двете хиляди недействителни бюлетини са довели до загубата на 2 съветнически мандата на партията.

В шест села в общината БСП имат избрани кметове на първи тур, на балотаж отиват представителите на партията в четири села.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук