Комедията „Кафе с претенция“ ще бъде поставена на сливенска сцена на 22 декември

Комедията „Кафе с претенция“ ще бъде поставена на сливенска сцена на 22 декември от 19:00 часа. В зала „СЛИВЕН“ ще гостуват ЮЛИАН ВЕРГОВ, МОНЮ МОНЕВ и ИВАН РАДОЕВ от ТЕАТЪР „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ София. Автор е Георги Марков, постановката е на Иван Урумов, сценография и костюми: Нина Пашова, музика: Дони – Добрин Векилов. Билетите са на цена 20 лв. могат да бъдат закупени на Каса: КУКЛЕН ТЕАТЪР  – 044 / 62 35 41 с работно време от 9:00 – 18:00 часа
Резервации се приемат и на 044 / 62 35 41 или 0898 293 951

Необходимо е посетителите да представят на входа някой от следните документи:
Сертификат за ваксинация;  Сертификат за преболедуване на COVID-19 през последните 12 месеца; Сертификат, удостоверяващ отрицателен антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта), или отрицателен резултат от PCR тест (направен до 72 часа преди влизане в обекта);Можете да извадите своят „Зелен сертификат“ на www.his.bg.  За лица до 18 години не се изисква ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ.

Тази безобидна комедия, обрисуваща една провалена „свалка” на трима типични представители на градската бохема от периода на 60-те години в София, предизвиква много коментари и противоречиви оценки. Някои съвременници на епохата, виждат себе си в образите на героите, за които емблематичните по онова време заведения – кафето на „Кристал”, „Прага”, „Астория” … са не само места за срещи, а и сцена за лична изява пред дамите от градския елит. Други се припознават в обсъжданите от тях персонажи… В крайна сметка немалка част от „критиката” гръмко протестира срещу публикуването на пиесата. Въпреки това в следващите години „КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ” се играе в Габрово, както и на сцената на Хасковския театър, където режисьор е Еди Шварц, а ролите се изпълняват от Васил Михайлов, Стефан Германов и Георги Енчев.
Комичният сюжет на „КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ” ни пренася в София през 1966г. в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) – 43 годишен, началник на рекламно бюро.
Намираме го там заедно с „авера му” – 43 годишния Милко (Иван Радоев). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по „Раковска” … Напътствията на доста по-опитния в свалките Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който макар и архитект е довел кариерата си до заветната длъжност „завеждащ техническата документация на службата”, а по отношение на жените е крайно неопитен. В кулминацията на подготовката, в апартамента пристига, неканен и третият им приятел – 43 годишният Минко (Моню Монев), научен сътрудник по старобългарски. Неговото съкровено желание е да избяга от „семейния уют”, в чиито окови скоро е попаднал и да пийне с приятелите. Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации. Една, на пръв поглед, непретенциозна среща, напомпана с много претенция.

Времетраене : 70 мин.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук