Корнелия Нинова в Сливен: Невнасянето на нов бюджет за 2023г. означава обедняване

Невнасянето на нов бюджет за 2023г. означава обедняване, така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира в Сливен решението на служебното правителство да се удължи срокът на сега действащия бюджет и да не бъде внесен за разглеждане нов за следващата година.

„За нас това е абсурдно и неприемливо решение. То означава замразяване на доходите и увеличаване на цените. Защото няма да има увеличение на минималната работна заплата, преизчисляване на пенсиите. Ние държим да има нов бюджет за 2023г., който да осигури на домакинствата и на семействата подкрепа и спокойствие , който да гарантира подкрепа за икономиката защото замразявайки на това равнище финансите, означава във всички случаи обедняване-цените няма да спрат да растат, а доходите ще бъдат замразени“, поясни още тя.

Нинова определи аргументите на служебното правителство за това тяхно действие като неприемливи. „Те казват, че служебния кабинет няма право да прави дългосрочни политики, които да залага в бюджета, а в същото време откриват инвестиционни разходи за самолети и провеждат търгове за газ до 2034 година. Значи за оръжие и газ може да правят дългосрочни политики, а за бюджет за 2023 г. не могат“, посочи лидерът на социалистите.

По думите й, за БСП е по-целесъобразно да има нов бюджет за 2023 година, който да отчита нуждите на народа.

По време на визитата си в Сливен, придружавана от сливенския депутат Деян Дечев, тя се срещна с граждани и с актива на партията. „Ние сме тук да чуем хората какво искат и очакват от нас да свършим в Парламента. Гражданите се интересуват от доходите, инфлацията, притесняват се за зимата, дали ще има кабинет, който да им осигури спокойствие и да преведе България през тези кризи“, коментира Корнелия Нинова.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук