Коронавирус и в Защитено жилище в Сливен

37 са новите случаи на COVID-19 на територията на Сливенска област през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред диагностицираните има петима потребители и четирима служители, немедицински персонал, в защитено жилище в Сливен. Резултатите са получени, след като са направени изследвания на 16 души, които представляват целия персонал и всички потребители, съобщиха от РЗИ.  Лечението на болните потребители се осъществява на място, под наблюдение на личния лекар. Инфектираните служители се лекуват в домашни условия. Извършена е цялостна дезинфекция на сградата,  дадени са предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да бъдат извършени.

Сред заболелите са: ученик от Сливен, съучениците му от целия клас са под карантина; учителка от Сливен, като епидемиологичните проучвания за установяване на  контактните й лица продължават и в момента; фелдшер от Нова Загора; две семейства от Сливен и Нова Загора. Има заболели като контактни на по-рано установени случаи.

Към момента активните случаи на COVID-19 в областта са  486 души, като 351 от тях са в община Сливен, 110 – в община Нова Загора, 16 – в община Котел и 9 – в община Твърдица.  Положителните лица са жители на 31 населени места в областта.

778 души са под домашна карантина.

Очакват се резултатите от 24 проби – 12 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал, 9 на контактни лица и 1 проба е контролна.  

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук