Крадецът отмъкнал 80 000 евро от транспортна фирма в Сливен остава в ареста за постоянно

Досъдебно производство за кражба в особено големи размери под наблюдението на Районна прокуратура е образувано в Сливен. Това съобщи представителят на институцията – прокурор Катя Колева.

Откраднати са 80 000 евро, собственост на транспортна фирма. Установен е извършителят, той е привлечен към наказателна отговорност и задържан за 72 часа, уточни прокурор Колева. Наблюдаващият прокурор е внесъл искане в Районен съд Сливен за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“. Съдът е уважил искането и извършителят на деянието остава в ареста.

За това престъпление законодателят предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода. Разследването продължава, засега няма да бъдат представени подробности за личността на извършителя.

Припомняме, че по-рано днес от полицията оповестиха, че крадецът е хванат за по – малко от 24 часа след извършване на престъплението. Сигнал за кражбата е подаден на 16 юни от 46-годишен мъж. По данни на заявителя парите са откраднати от офиса на фирмата му в град Сливен. По подозрение за извършеното престъпление е установен мъж на 36 години криминално проявен от град Сливен.Полицейските служители са открили паричните средства, обект на кражбата, в пълен размер.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук