Крадлива шефка на банков клон присвоила около 400 хил.лв.

За присвояване на около 400 000 лв. е арестувана 29-годишна ръководителка на банков клон в Нова Загора, научи Slivenpost.bg. Жената е с наложена мярка „Задържане под стража“ за срок до 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане, съобщиха от полицията.

Според неофициална информация, жената е присвоявала средства само от лични сметки на клиенти, не от фирмени.

Предстои изясняване и на периода, за който средствата са отклонявани, съобщи старши комисар Димитър Величков – директор на ОДМВР Сливен.

Разследването на случая със злоупотреби с парични средства в особено големи размери е започнало в края на миналата седмица след получени сигнали от клиенти на банката. Предприети са незабавни действия от служители на икономическа полиция в РУ-Нова Загора и ГДНП. В хода на разследването, в 29-годишната жена и в имотите, обитавани от нея, са намерени пари, вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление. На 18 февруари служителката е задържана за 24 часа.

За случая е уведомена Окръжната прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство. На служителката е повдигнато обвинение и с прокурорско разпореждане е задържана за 72 часа, очаква се да бъде внесено искане за оставането й в ареста за постоянно.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук