Кражби са най-честите престъпления, извършвани от деца в Сливенско

Кражбите на имущество са най-разпространените престъпления, извършвани от малолетните и непълнолетните през 2021 г. в област Сливен. Това сочат данните на статистиката. През миналата година малолетните и непълнолетните лица, преминали през ДПС за извършени престъпления, в област Сливен са 207.

Извършители на кражби са 143 лица, или 69.1% от всички малолетни и непълнолетни, преминали през ДПС за извършени престъпления. От тях най-висок е делът на извършителите на кражби от домовете – 69 лица, на кражби от магазини или други търговски обекти – 23 лица, на взломни кражби –21 лица, на селскостопанска продукция, домашни животни и птици –19 лица и на части и вещи от МПС -11 лица.

Пострадалите от престъпления малолетни и непълнолетни лица през 2021 г. са 69, от които 48, или 69.6% са момичета. Най-голям е броят и делът на пострадалите от блудство – 8 лица (11.6%) и от нанесени телесни повреди – 7 лица (10.1%).

През 2021 г. местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в област Сливен са образували 191 възпитателни дела. 307 възпитателни мерки са наложени на 203 деца за извършени 242 общественоопасни деяния. Най-често са били налагани възпитателните мерки „поставяне под възпитателен надзор на родителите или на лицата, които ги заместват за полагане на засилени грижи”.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук