Кристиана Приставова: Недопустимо е в 21 век в България да няма ефективно използване на информацията

Водачът на листата на ПП «Републиканци за България» в Сливен, Пенчо Недев представи Кристиана Приставова – едно от новите лица на партията в града.

«Тя е високо образована млада дама, възпитаник на ПГПЗЕ «Захарий Стоянов» Сливен, владее няколко чужди езика, завършва «Софтуерно инженерство» в Софийски Университет «Св. Климент Охридски». Само с млади специалисти като нея можем да се справим с предизвикателствата на новото време. Качествата й са безспорни, но още по-важна е енергията за развитие, която носят тя и хората около нея. Задачата ни е да създадем ползотворна среда, в която образованите млади професионалисти, да развиват своите идеи. Те трябва да се чувстват ангажирани, уважавани и ценени», заяви Пенчо Иванов.

Според Кристиана Приставова, цифровата грамотност на българското население трябва да бъде приоритет на бъдещото управление. В последните месеци, тя работи с останалите експерти в «Републиканци за България» за създаването на конкретни продукти и решения за:

– Развитие на електронната демокрация

– Качествено електронно правителство и администрация

– Гарантиране на прозрачността и отчетността в електронното управление

– Защита на личните данни чрез блокчейн технологии

«Недопустимо е в 21-ви век в България да нямаме ефективно използване на информацията. За целта предвиждаме да изградим връзка между данните на централната и местната власт. Множеството информационни системи на държавните и общински структури трябва да бъдат свързани помежду си. Така ще отпадне необходимостта гражданите да предоставят една и съща информация на различни институции. Това ще спести значително количество време и ресурси.

Електронен подпис трябва да има всеки пълнолетен български гражданин. Масовата употреба на електронните услуги е невъзможна без наличието на добре развита, унифицирана система за персонална идентификация. Това може да стане чрез вграждането на електронния подпис в личните карти при тяхната подмяна», разяснява Кристиана Приставова.

ПП „Републиканци за България“ се явява на предстоящите избори с номер 21 в бюлетината.

Пълната програма на партията може да видите тук: https://republikanci.bg/RfB_election_program.pdf

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук