Кръгово кръстовище или светофар ще има на бул. „Бургаско шосе”, за да се избегнат инциденти?

Снимката е илюстративна

Реконструкция предстои да бъде направена по бул. „Бургаско шосе” на кръстовището с бул. „Илинденско въстание”, като идеята е обща с ръководството на Техническия университет и е свързана с трафика на автомобили в пиковите часове. Това съобщи на брифинг днес кметът Стефан Радев. Според него, най-вероятно ще бъде изградено кръгово кръстовище, което ще бъде по-ефективно. По думите на кмета, към настоящия момент се работи по осъществяване на проект за кръгово кръстовище на бул. „Банско шосе” и пътя за с. Самуилово, където левия завой създава рискови ситуации.

 

Община Сливен има пълна готовност и за ремонта на сливенския булевард „Хаджи Димитър“. Към момента тече процедура за избор на изпълнител, което няма да забави реализацията на проекта, но не може да се каже същото за метеорологичните условия, коментира Радев. Най-вероятно строителните дейности ще започнат след зимата. Проектът предвижда изграждане на велоалеи, зелени площи, станция за електромобили и пътеки за намаляване на скоростта по булеварда. Реконструкцията на булевард „Хаджи Димитър“ ще струва около 1.7 мил. лева, осигурени от държавата.

 

Относно строителните дейности на Общината, Радев поясни, че спортната зала „Асеновец” е готова, като се работи по финиширане на обекта и до края на годината да влезе в експлоатация за спортните клубове, които ползват базата за подготовка.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук