Кукленият театър на фестивал в Пловдив

Снимка: Стоян Радев

Куклен театър Сливен ще вземе участие във фестивал за пръв път от началото на пандемията. Тази неделя сливенските кукленици ще играят своето представление „Кучето, което не знаеше да лае” в Държавен куклен театър – Пловдив. То е включено в програмата на организирания от пловдивския театър фестивал Месец на Джани Родари, посветен на честването на 100 години от рождението на обичания от малки и големи автор.

В рамките на фестивала публиката ще може да види спектакли както за деца, така и за възрастни, на различни куклени театри от цялата страна. Спектаклите са разнообразни като форма и визия и представят богатите възможности за интерпретация върху текстовете на Джани Родари. На сцената на Държавен куклен театър – Пловдив, освен Държавен куклен театър – Сливен, ще гостуват Драматично-куклен театър „Васил Друмев” – Шумен,  Столичен куклен театър, Държавен куклен театър -Варна, а Живко Джуранов ще прочете по своя неповторим начин някои непоставяни приказки.

Освен участието на фестивала Месец на Джани Родари, тази седмица  Кукленият театър ще представи и други два спектакъла в Сливен. На 9 октомври /петък/ от 18:00 и на 11 октомври /неделя/ от 11:00 ще се играе „Славеят” по Х.Кр. Андерсен в нова интересна адаптация на драматурга Теодора Георгиева и под режисурата на Любомир Колаксъзов.

До края на месеца ще работи и откритата сцена в двора на Национална художествена гимназия „Димитър Добрович”, където тази събота от 11:00 може да гледате „Трите прасенца” по класическата приказка с режисьор Теодора Попова – Лазарова.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук