Куклен театър Сливен с благотворително представление

Снимка: Стоян Радев

С благотворително представление Държавен куклен театър – Сливен ще отбележи Международния ден на кукления театър тази година, съобщи Ефимия Павлова, директор на културната институция. Честването е планирано за 21 март, а заглавието на постановката все още не е обявено, заради суматохата около първата за годината премиера, която премина при изключителен интерес с представянето на приказката на Андерсен – „Свинарят и принцесата”.

„Намерението ни е да отбележим този празник на кукленото съсловие на 21 март. По предложение на актьорите от театъра представлението ще е благотворително, като събраните средства чрез БЧК ще бъдат предоставени на пострадалите от войната в Украйна”, сподели още  Павлова.

Тя добави, че последните две години, белязани със знака на пандемията, са били много трудни за кукления театър, който през 2021 година навърши 60 години.Наред с предизвикателствата заради коронавируса, екипът се е подготвял да отбележи подобаващо своя юбилей, но са отпаднали голяма част от проявите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук