Куклен театър Сливен с премиера на „Свинарят“ по Андерсен

Куклен театър Сливен с премиера на „Свинарят“ по Андерсен на 4 март от 19.00 часа. Приказката, която разказва за неочакваните обрати на любовта оживява на сцената на театъра под режисурата на Тодор Вълов.

Това е първата за 2022 година куклено-театрална премиера на „Свинарят“ по Ханс Кристиан Андерсен. Създатели на спектакъла са носителят на ИКАР режисьора Тодор Вълов, сценография и кукли – Наталия Гочева. Музиката е на Пламен Мирчев – Мирона, участват актьорите Яница Халачева, Мадлен Христова, Василена Чернаева, Георги Янев, Росен Иванов и Андрей Иванов. 

„Мисията на кукления театър е да оформя естетически критерии и вкус, както и да среща малките зрители с философски и морално-нравствени проблеми. Тази приказка никога не е преставала да бъде актуална, именно защото съвременния човек е пристрастен към нетрайни, преходни, лъскави предмети, поставил ги е в култ за сметка на изгубената духовност и отдалеченост от естественото, от природата“, споделя Тодор Вълов. Андерсен ни напомня, че най-скъпоценното у човека са естественото поведение и благородството на ума и душата. Ето защо никой разглезен горделив и пълен с предразсъдъци егоист и сноб, като принцесата, кралят и придворните дами, не е достоен за уважение. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук