Къде е логиката? Паркомясто върху тротоар, а за да го ползваш минаваш…през велоалея

Къде е логиката? Защо, за да паркираш пред „Градска мобилност“ трябва да се качиш на тротоара и да минеш с автомобила си през велоалеята ? Това са само част от въпросите, които получихме на редакционната поща на Slivenpost.bg касаещи очертаните паркоместа на тротоара, пред входа на управлението на „Градска мобилност“ в Сливен където се намира и наказателния паркинг за репатрирани автомобили.

Мястото не е от най-предпочитаните сред сливналии защото ходенето до там обикновено се свързва с плащането на глоба за неправилно паркиране, но граждани се питат, а правилно ли е там да има направени места за паркиране върху тротоара? Тъй като не знаят дали ще получат отговор, ако директно питат отговорните институции са решили да пробват да ги получат чрез медиите. Ето и какво пише в писмото до редакцията ни:

„Въпросите, които си задавам като гражданин са :

1) Как се правят паркоместа в градинка/тротоар?

2) Дори и да е законно там да има паркоместа, а според мен едва ли е така, как точно ще премине кола там, без да се качи върху велоалеята и съответно да я наруши и амортизира?/хвърлиха се много пари за направата на тези велоалеи/

3) Каква е логиката да има движение на МПС през велоалеята, ако има паркомясто там, нали, за да се стигне до него е чрез движение върху велоалеята, а не чрез прелитане? Т.е. има огромна предпоставка за инцидент при паркиране и това за мен е лишено от всякаква логика, но за тези, които са го сътворили явно има такава. Та простичкото ми питане е – каква е тя?“, се посочва в писмото.

Ние също ще потърсим отговори и ще публикуваме позициите и на останалите заинтересовани страни.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук