Лекари с подписка срещу доц. Мангъров, казал, че заразените нарастват защото пътеката за Ковид-19 вече е 1200 лв.

Лекари събират подписка срещу доц. Атанас Мангъров, обидени от неговите неетични коментари спрямо съсловието в условия на COVID-19. Медиците възразяват срещу откритите обвинения, че заразените и хоспитализациите нараствали, защото цената на пътеката е станала 1200 лв.

Инициативата е на д-р Сибила Маринова – началник на Отделението за анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. В профила си във Фейсбук тя публикува писмо до БЛС, в което изразява възмущението си и призовава да не се толерира повече поведението на доц. Мангъров.

„До Етичната комисия на БЛС,

Уважаеми колеги,

От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК.

Атанас Мангъров първо каза, че няма болни от коронавирус, после каза, че те се самоизлекуват, с което се опита да заличи лишенията и часовете труд в предпазни костюми на всички медици, дните, прекарани в болниците без да виждат близките си, жертвите, които коронавирусът взе сред нашите колеги и стотиците заразени при изпълнение на професионалния си дълг лекари, медицински сестри и санитари. Открито призовава обществото да не спазва закона и правилата.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК.

Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо!“пише в писмото на д-р Сибила Маринова, която е изпратила писмото и до БЛС и призовава колегите си да я подкрепят.  

 

 

 


ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук