Лекоатлетката Ваня Стамболова заменя пистата за фермерски живот

Една от най-успешните родни лекоатлетки – Ваня Стамболова, ще попълни квотата на известните участници в предстоящия сезон на „Фермата“, който стартира на 7 септември. Тя ще бъде в компанията на вече потвърдения вокалист на рок бандата D2 Дидо, информират от БТВ.

Ваня Стамболова е неколкократен световен и европейски вицешампион, има 11 национални рекорда. През 2006 г. е обявена за най-добър спортист на Балканския полуостров. Най-големият й успех е през същата година, когато става европейски шампион на 400 м гладко бягане от първенството в Гьотеборг.

Ваня Стамболова е първата българска лекоатлетка, класирала се за финали на европейски първенства в три различни дисциплини. Все още никой не е подобрил националния й рекорд на 400 м бягане с препятствия.

Преди 6 месеца Ваня се завръща в родната си Варна, където днес работи за създаването на лекоатлетическа школа за деца.

„Искам да знам, че мога да бъда победител и в други сфери на живота, не само в спорта. Искам да съм първата жена, която ще спечели формата. Ще се боря, за да победя. Спортът ме е научил, че винаги се играе за победа, второто място не е цел“, признава спортист №1 на Балканите за 2006 г.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук