Лоша организация и родителско недоволство на Maтематическия турнир „Иван Салабашев“

Лоша организация и родителско недоволство съпътстваха провеждането на Maтематическия турнир „Иван Салабашев“ в Сливен днес. Най-малките участници – първокласниците се оказаха и най-разплакани и то преди да са седнали да решават задачите. Причината за това беше, липсата на адекватна организация на турнира. Децата биваха посрещани не от педагози или квестори, които да ги заведат до стаите,  в които са разпределени по етажите на непознатото училище или поне да им покажат къде да отидат, а от прислужничка в училището, която стои на входа и от място ги насочва. Резултатът от това -треперещи и объркани, връщащи се по стълбите деца, които не откриват стаите, в които трябва да отидат.

Ако пък успеят да намерят стаята, в която според предварителния списък са разпределени, там няма място за тях защото на състезанието са дошли и деца, които не са предварително записани – обърквацията става още по-голяма и отново следва връщане по стълбите и рев.

И така, докато нервите на родителите не издържаха и започнаха със заплахи към лелята-посрещачка, която не ги допуска да помогнат на децата си и да ги упътят къде да отидат, след като организаторите явно не се справят с тази задача. Те обаче се справят с това да приберат таксата от 10 лв. и да задават важния въпрос на децата – „Носиш ли паричките за таксата?“, а останалото явно не е толкова важно.

Най-често задавания въпрос от родителите, попаднали в тази ситуация, пък се оказа защо организаторите на състезанието могат да се справят с вземането на таксата, но не са подготвили адекватно неговото провеждане. А разочарованите и плачещи днес деца едва ли ще отидат отново на състезание или поне това няма бъде скоро.

Припомняме, че Maтематически турнир „Иван Салабашев“ с участието на ученици от I до XII клас се организира от Съюз на математиците в България – секция Сливен, съвместно с РУО – Сливен. Учениците от 1. до 4. клас бяха разпределени в СУ „П. Яворов“, а от 5. -12. клас в ППМГ „Добри Чинтулов“.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук