Майките от инициативата „Системата ни убива”: Искаме оставката на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива” настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, както и за публично извинение от негова страна, информира bTV.

Причината за това е негово интервю в ефира на телевизия „Скат” относно Закона за хората с увреждания, в което казва:

„Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели”.

Изреченото от Симеонов вбеси майките. Пред bTV Валентина Христова, която е сред най-активните представители на инициативата „Системата ни убива”, заяви, че според нея единственият ход след това изказване е оставка.

„Не е нормално в една държава вицепремиер да се изказва по този начин в ефир. Ако му е останал поне малко морал, най-малкото, което може да направи, е да подаде оставка. Чувстваме се обидени и унизени за пореден път и това не е само от него. Обидени и унизени за пореден път, защото той не е човекът, който ще коментира нашите майчини чувства, той не е човекът, който ще ми каже дали това дете зад мен е уж повредено и уж болно и не е човекът, който ще ме нарича креслива. Не и в ефир. Искам от него публично извинение за думите му и малко морал, ако му е останал, да си подаде оставката”, заяви тя.

Същевременно по казуса отношение взеха и от БСП.

„Доживяхме да чуем от вицепремиер, отговорен по социалната политика, че става дума за „шепа кресливи жени с уж болни деца“. Това е абсурдност и в която и да е европейска и цивилизована държава този човек не може да остане и една минута повече на поста си. Призовавам премиера да се определи – споделя ли това мнение, това ли е мнението на правителството, това ли е политиката, която ще провеждат по отношение на тези деца и изобщо хората с увреждания”, коментира в Народното събрание Корнелия Нинова.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук