Майки, колеги и пациенти на задържания кинезитерапевт: Върнете Юсеф! Той иска да работи и живее в България, а не да се укрива!

„Върнете Юсеф! Той иска да работи и живее в България, а не да се укрива!“, този призив отправиха днес  майките на деца, нуждаещи се от специфична грижа, пациенти, колеги и семейството на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб, който е задържан принудително и вече четири месеца се намира в Центъра за бежанци в Любимец.

Протестиращите се събраха пред сградата на Административния съд в Сливен, за да изразят гражданската и майчинската си позиция в днешния ден, когато е делото на Юсеф във Върховния административен съд в София. Дело, свързано с искането да бъде освободен от бежанския център.

„Надяваме се да бъде освободен. Обичаме го”, с болка от преживяното през последните четири месеци, каза пред Дарик 18-годишният син на либиеца.

Майките, колегите, пациентите и семейството му вярват в неговата невинност и обявиха, че липсата му няма как да бъде запълнена.

Медицинска сестра в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Карамфилка Петрова отново изрази гражданската си позиция, че Юсеф е несправедливо обвинен и заедно с колегите си, настояват да остане в страната и града, където е помогнал на много пациенти, които имат нужда от неговата подкрепа и лечение.

Юсеф Алтабиб живее и работи в България от 23 год. Доказал се е като отличен професионален кинезитерапевт и специалист по китайска акупунктура. Съзнателно е избрал България и Сливен за свой дом. Създал е семейство и има син на 18 години.

На 10 февруари тази година е задържан от службите по миграция и отведен насилствено от работното си място. Със заповед от ДАНС на Юсеф Алтабиб е наложена принудителна административна мярка „експулсиране“, заради предположения, че  е контактувал със замесен с терористични организации.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук