Майки на деца със специални нужди ще протестират днес в защита на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб

Майките на деца със специални нужди, пациенти и колеги на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб се събрат днес в Сливен на протест в негова подкрепа. Той е задържан принудително и вече четири месеца се намира в Центъра за настаняване на бежанци в Любимец.

Протестиращите се събират днес пред сградата на Административния съд в Сливен от 12.30 часа, където ще изразят гражданската и майчинската си позиция под мотото “Върнете Юсеф! Той иска да работи и живее в България, а не да се укрива!“.

В днешния ден е и делото на Юсеф във Върховния административен съд в София,  свързано с искането  да бъде освободен от бежанския център.

„Изминаха 4 месеца откакто нашият кинезитерапевт е затворен в лагера за бежанци в  Любимец. Децата ни продължават да са без терапия. Нека застанем заедно и го подкрепим да продължи да практикува своята професия“, призовават майките на деца с нужда от специфична грижа.

Юсеф от 23 години живее и работи в страната. На 10 февруари тази година е бил задържан от службите по миграция и отведен насилствено от работното си място. Със заповед на председателя на ДАНС на Юсеф Алтабиб е наложена принудителна административна мярка „експулсиране“.
Като причината се посочват предположения, че той е контактувал със замесен с терористични организации.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук