Майчински протести: Да играеш хоро, а да ти се плаче…

Едва около 30 сливенски граждани се събраха пред сградата на община Сливен тази вечер, за да изразят подкрепата си към майките на деца с увреждания и да поискат за пореден път оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Повечето от тях бяха от т.нар. „кресливи жени“ с „уж“ болни деца. Въпреки болката в душата си те се хванаха да играят българско хоро, да тропат под ритъма на музиката, както отзвука от изречените по техен адрес думи тропа в съзнанието им на хора, забравили себе си в името на живота на децата им.

Майките поискаха достоен живот за себе си и рожбите си, изразиха възмущението си от отношението на държавата към тях.

Ивелина Атанасова е майка на болно дете с рядка диагноза, което тук държавата е отписала отдавна, но благодарение на усилията й да лекува Алекс извън България детето и е живо и расте.

Желанието на Ивелина е системата да се промени и да се отпускат достатъчно средства, за да могат децата да се лекуват и да имат колкото се може по-нормален живот. С участието си в хорото тя изразява съпричастносттта си към другите майки с нейната съдба. Играе хоро с болка в сърцето, но докато от хорото на площада може да се пуснеш когато музиката свърши, ако имаш дете с увреждане пускане от хорото на живота няма, има само борба.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук