Млади футболни надежди с подарък от ТЕЦ Сливен

Спортни екипи и топки получиха малките спортисти от СК „Ника“ Сливен. Те са подарък от „Топлофикация“ Сливен, а повода е отбелязания вчера Ден на енергетика.

„Това дарение е нашия начин да помогнем на спортуващите деца на Сливен. Досега не сме правили дарение на спортен клуб. Провокира ни молбата на млад мъж, който с огромно желание се занимава със спортното възпитание на децата в града, прави го с голям ентусиазъм и почти без никакви средства и затова решихме да му помогнем“, каза изпълнителният директор на „Топлофикация“ инж. Павлин Костов. Като жест на благодарност от името на децата, той получи тениска с неговото име и логото на спортния клуб.

В школата тренират 92 деца, родени от 2005 до 2014 година, а амбицията на петимата треньори е бройката да мине 100 и малките футболисти да се представят успешно на предстоящите турнири.

„В момента имаме нужда от всякаква подкрепа, защото особено след епидемията от коронавирус нещата станаха още по-трудни. Ние сме нов клуб, от една година и основната ни цел е децата да спортуват, да ги откъснем от таблетите, а защо не и от нас да излезе следващия голям футболист“, коментира треньорът на част от малките футболисти Красимир Митев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук