Малоброен протест заради обжалването на доживотната присъда на убиеца от Сотиря

Едва 30-тина души се събраха днес в Сливен на мирен протест с настояване постановената доживотна присъда на убиеца на 7-годишната Кристин от Сотиря да не бъде променяна на следваща инстанция. Със снимки на детето в ръце, в 17.00 часа те  застанаха в края на пешеходната зона, точно до кръговото кръстовище „Розова градина“. Хората излязоха на улицата след като стана ясно, че защитата на 21-годишния Мартин Трифонов е обжалвала доживотната присъда без право на замяна, която в края на януари постанови Сливенския окръжен съд и делото ще се гледа отново от Апелативен съд Бургас.

Убиецът на Кристин получи доживотна присъда без право на замяна

Заедно с бабата и близките на убитото дете, за да изразят позицията си на протеста дойдоха хора както от Сливен, така и от Сотиря. „Искаме да изкажем неудовлетворението си от обжалването, законовото право го имат, но не искам това да повлияе на вече постановената присъда и той да остане в затвора до края на живота си“, каза Милка Георгиева – бабата на Кристин и отново изрази благодарност към всички, които не спират да я подкрепят в битката и за справедливост.

Почернената жена поясни, че няма съмнения относно това, че бургаските магистрати ще се произнесат по същия начин както и сливенските, но не скри и някои свои опасения. „Опасявам се, че както и други крадци и изнасилвачи влизат в ареста здрави, а после изведнъж се разболяват и ги изкарват болни и невменяеми“.

Убиецът на Кристин обжалва доживотната си присъда, близки на семейството й отправят призив за протест

Малцината събрали се на протеста преминаха през кръговото кръстовище във верига и за кратко объркаха и без това натовареното движение в този час.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук