Мария Габриел ще оттегли кандидатурата си за премиер, ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат

Мария Габриел от ГЕРБ ще внесе писмо в Народното събрание, че оттегля кандидатурата си за министър-председател на България. Това обяви самата тя по време на извънреден брифинг. Габриел е категорична, че от партията няма да участват в преговори за втори мандат.

„Оценявам, че разговорите продължиха и през последните дни. Благодаря на всички за търпението и най-вече на моя преговорен екип. Благодаря изключително на Николай Денков. Последните месеци стана ясно, че важни реформи за България се случват с ГЕРЛ. Показахме, че може да отстъпим в името на националния интерес”, допълни Габриел.

Според ГЕРБ е било направено всичко възможно, за да има правителство, но „отказват да бъдат притискани и да бъдат сменяни правилата“.

„Ясно го казвам. Не приемаме нови условия, не приемаме преговори за втория мандат. Дали сме яснота за нашата позиция“, допълни Габриел. Според нея ГЕРБ няма подкрепи и трети мандат.

„Провалът настъпи заради борбата на ПП-ДБ за постове. Стоим твърдо зад Мария Габриел. Политическият рекет трябва да бъде преустановен“, посочи Теменужка Пекова.

 

Припомняме, че последните дни протекоха в пълно мълчание от страна на преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще се гласува ли съставът на кабинета, предложен от Мария Габриел. В петък тя направи лаконичен коментар, че разговорите по темата са подновени.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук