Мария Сапунджиева и Албена Павлова идват в Сливен за 100-годишнината на театъра

Автор: Яна Дамянова

100-годишният юбилей на Сливенския професионален театър ще бъде отбелязан на 18 септември със специална програма, чийто режисьор е Борислав Чакринов. Празничните прояви ще започнат с шествие от Градската градина до театъра, а в него участие ще вземат студенти от НАТФИЗ, които ще се изявят като световно известни флмови звезди, разказа Ивайло Гандев – актьор в сливенския театър.

След приключване на шествието, на покрива на ДТ „Стефан Киров“ ще има изненада за всички почитатели на Мелпомена.

„На този ден в Камерна зала ще бъде представена книгата на Щилияна Василева и Никола Вандов – „Летопис на ДТ „Стефан Киров“, включващ в себе си заглавията и хората, преминали през театъра от 1918 година до днес. Във фоайето на театъра ще може да се види изложба на костюми, плакати, реквизити, изобщо ще се опитаме да представим малка част от архивите на културната институция“, допълни още той.

От 19.30 часа ще започне тържествения спектакъл „Търси се съпруг за Мария“, под режисурата на Борислав Чакринов, който дълги години е бил директор на Сливенския театър и е оставил своя ярка диря в съществуването му. В този спектакъл ще вземат участие Мария Сапунджиева, Албена Павлова, Тодор Близнаков, Борислав Стоилов -все хора, които дълги години са присъствали в афиша на ДТ „Стефан Киров“. Празничните прояви ще приключат с тържествена заря.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук