Маските стават задължителни в час за учениците от 5 -и до 12 -и клас

Учениците от гимназиален и прогимназиален етап (от 5-и до 12-и клас) задължително да бъдат с маски в учебно време. Около това мнение са се обединили синдикати, директори и експерти от МОН по време на работна среща, съобщи председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България и директор на 119-о СОУ Диян Стаматов. Той уточнява, че идеята ще бъде административно синхронизирана като решение от МОН.

За учениците от начален етап пък е силно препоръчително да бъдат с маски в учебно време, смятат участниците в срещата, пише „Монитор“.

По време на нея бяха представени и резултатите от анкетно проучаване за нагласите сред учители, директори, родители и ученици относно носенето на маски по време на часовете.

Социалните партньори са се договорили и за промени в анекса на Колективния трудов договор. С тях ще бъде дадена възможност да се ползват допълнително 10 дни отпуск за педагогическите специалисти и служителите в образователните институции, които са прекарали COVID-19.

По отношение на присъствените учебни занятия експерти и синдикати са се договори тяхното продължаване да бъде с локални решения на общинските и областни щабовете и регионалните здравни инспекции. Едва след това решения да се вземат от училищата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук