Махат велоалеята на бул.“Г. Данчев“ от пътното платно, ще бъде на тротоара

Велоалеята на бул.“Георги Данчев“ ще бъде премахната от пътното платно и ще бъде качена на тротоара, това съобщи кметът Стефан Радев днес. По думите му, това е компромисен вариант, ще се даде спокойствие на по-голяма група от хора и няма да се пренебрегнат интересите на пешеходците и на велосипедистите в града.

„Възложих на екипа по проекта да търси алтернативни варианти за велоалеята след като имаше негативни реакции от гражданите относно разполагането й върху автомобилното платно. Те предложиха за втората част на отсечката, от 4-ти клон на пощата до спортните зали, да се ползва тротоара, да не се слиза на платното, но аз мисля, че най-добре ще е да е изцяло на тротоара по цялото протежение на булеварда. Такива указания съм дал да се търси тази възможност. Ще направя предложение за това на следващата сесия на Общинския съвет“, поясни кметът.

Според него, е необходим консенсус по въпроса  защото екологията като елемент от по- доброто качество на живота е много важна. „Дебатът, който започна по темата за велоалеите като елемент от зелените политики се изкриви в грешна посока и поглъща много обществена енергия без да е продуктивен. Затова смятам, че в случая трябва да потърсим по-широк компромис така, че и да се даде спокойствие и на по-голяма група от хора, но и да не пренебрегваме интересите на пешеходците и на велосипедистите в Сливен“, допълни Радев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук