Мащабен стенопис-графит краси фасадата на ОУ „Д-р Иван Селимински”

Интересен и мащабен стенопис-графит краси фасадата на ОУ „Д-р Иван Селимински” Сливен. Творбата е дело на стрийт-арт художничката Виктория Георгиева-Mouse.

„За мен е много радостно, че стенописът в Сливен е върху сградата на училище. Много деца ще минават, ще го виждат и ще докосне всеки според собствените му възприятия, чувства и светоусещане. Така че едната ми мечта е тази – да вдъхновявам децата. От друга страна, аз от много години развивам собствен творчески стил. За мен е много радостно, че тук мога да го разгърна, да обобщавам много елементи, които по принцип рисувам или да вкарам нови неща за първи път. Винаги ми е било мечта да мога да правя творби в по-голям формат. И под някаква форма тя се осъществява тук”, коментира проекта си Виктория Георгиева-Mouse.

Инициативата за стенописа е на сливенски художници, които са участвали в Четвъртия пленер на виното през миналото лято. Пленерът беше организиран от НДФ „13 века България”, фондация „ОДФ-Сливен” и винарска изба „Афузов”, и се проведе в Етнографски комплекс „Хаджиданчови къщи”.

Художниците дариха безвъзмездно творбите си за участие в благотворителен търг, на който бе събрана сумата, необходима заосъществяването на проекта за стенопис-графита в Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук