Мая Манолова: Недовършената пречиствателна станция в Сливен е „къщичка за лисици“

В недовършената пречиствателна станция в Сливен, виждаме „къщички за лисици“, която се изгражда повече от 10 години, струва над 30 млн. лв. и все още не работи, тъй като не са изградени отвеждащ и довеждащ водопроводи. Така Мая Манолова, председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“,  коментира днешното състояние на недовършеното съоръжение, което посети по време на визитата си в Сливен днес.

За „подпорната стена“ на Алепу Борисов каза, че виждаме къщички за птици. В Сливен, в случая на недовършената пречиствателна станция, виждаме „къщички за лисици“, каза тя за недовършеното съоръжение, изградено от същия строител.

„Пречиствателната станция не пречиства. Въпреки намеренията на МРРБ да се довърши станцията и въпреки отпуснатите над 4 млн. лв. от бюджета на регионалното министерство, строителство на водопроводите не е факт“, подчерта тя. По думите й,  е възмутително да се игражда пречиствателна станция без довеждащ и отвеждащ водопроводи и го определи като „паметник на безхаберието на институциите“.

Манолова коментира още, че в Сливен хората плащат една от най-високите цени за вода в България и допълни, че след проверката на прокуратурата е установено, че 16 от 30 показателя за качеството на водата в Сливен не са достигнати, а някои са описани като „тежко нарушение“.

Председателят на „Изправи се.БГ“ беше в Сливен днес, за да се срещне с граждани и да представи програмата на гражданската си платформа с 19 мерки за 19 месеца за възстановяване на икономиката и връщане на хората на работа след Ковид -19.

„Бойко Борисов предлага живот на милостиня, а ние предлагаме работа. България ще е изведена от икономическата криза от този, който създаде  работни места“, каза още тя.

Във връзка с приетите промени в Закона за енергетиката, с които се намалява изискването за професионален стаж на шефа на КЕВР от 10 на 5 години, тя потвърди казаните по-рано от нея инициали П. М. на новия шеф на КЕВР, готвен от ГЕРБ и посочи, че е недопустимо по този начин да се назначава човек, който ще отговаря за цените на тока и водата.

Манолова призова Борисов да се намеси в работата на депутатите от ГЕРБ и те да оттеглят тези текстове в законопроекта, а президентът Румен Радев да наложи вето на текстовете.

„Президентът Румен Радев може да развали тази уйдурма с назначаването на шефа на КЕВР, като върне текстовете в Закона за енергетиката, с които се намалява изискването за стаж“, заяви Манолова.

„Няма как държавата да дава 1 млрд. лв. в държавен ВиК-холдинг, 1,6 млрд. за саниране, 500 млн. лв. за язовири, а хората да мизерстват“, категорична бе Манолова, като добави, че над 10 години не са преизчислявани пенсиите на възрастните хора, а мерките на правителството не достигат до обикновените хора.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук