МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ става на 140 години

Снимка:БНР

140 години от своето създаване ще отбележи МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен на 10 и 11 октомври. Програмата за честването на 10 октомври включва поднасяне на венец пред паметника на д-р Селимински пред сградата на болницата, а от 12,30 ч. ще се проведе тържествен медицински съвет.

Кулминацията на тържествата е на 11 октомври – петък. В 18.00 часа в зала „Сливен“ ще се проведе юбилеен концерт по повод 140-та годишнина. Преди това, от 17.30 ч. ще бъде поднесен венец пред барелефа на д-р Иван Селимински, който се намира паметника на площад „Хаджи Димитър“.

Първата градска болница в Сливен се открива през 1879 г.Първият управител е д-р Георги Миркович. През годините лечебното заведение се разширява, подобрява материалната си база, дейността и персонала си. Днешната сграда е построена през 1955 г. Само за няколко години се разкриват и изграждат редица отделения, оборудвани със съвременна апаратура, в които започват да работят млади, ентусиазирани специалисти. След 2009 година се извършват мащабни ремонти на отделенията, построени са нови сгради. Повишено е качеството на здравните услуги и се поставя началото на научна дейност в лечебното заведение. МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен е база за обучение на специализанти.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

2 × five =