МВР:Няма данни простреляният убиец Мартин, да е бил психичноболен

Убиецът на 7-годишната Кристин Георгиева от с. Сотиря е задържан. Бил е прострелян при опит за бягство от органите на реда и в момента е в болница без опасност за живота. Това съобщи окръжния прокурор Пламен Стефанов. В понеделник ще бъде вснесено искане за постоянна мярка за неотклонение на 21 -годишния Мартин Трифонов, ще му бъдат повдигнати обвинения за убийство на малолетно лице с особена жестокост и по особено мъчителен начин, за блудство и изнасилване на малолетната. Събрани са всички необходими доказателства, изготвено е постановление за ДНК експертиза, до утре ще има ДНК профил, посочи още той.

Полицията хвана изнасилвача Мартин, прострелян е

Главният комисар на МВР Ивайло Иванов разказа още, че по време на издирването колегите му са получили няколко сигнала и мъжът е бил засечен. За кратко Мартин е хванат първо от местен жител и вързан, но успява да избяга. Заловен е от полицията след двучасово преследване, прострелян е, след като не се е подчинявал на полицейските разпорежания.

По думите му, тепърва ще се уточни дали нараняванията по краката на беглеца са от оръжие или от гъстата растителност на мястото където е заловен. Престъпникът е контактен и няма опасност за живота му, допълни комисар Иванов.

Полицията търси 21-годишен заподозрян за убийството на 7-годишното момиченце в Сотиря

Според данните на МВР, той има предишни присъди за кражби и блудство. По предварителна информация, не е употребил алкохол, няма данни и за наличие на психическо заболяване, направени са му тестове и наличие на наркотици в организма, но още няма резултати. Не е имал съучастници. Получена е инфорамция, че негови близки са знаели за извършеното престъпление, но не са казали на полицията, очаква се обаче потвърждение на този факт, каза още Ивайло Иванов.

Гл.комисар Иванов: Издирвателните действия ще продължат до локализирането и задържането на заподозрения за бруталното убийство

Припомняме, че жестокото престъпление е станало вчера в село Сотиря. Сигналът е постъпил на телефон 112 около 14.00 часа. Детето е било изнасилено и пребито. Намерено е в дере в селото, а по-късно е починалото от нараняванията си в сливенската болница.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук