МВР: Няма общ мотив при двата опита за убийство в с. Трапоклово

Снимка :Дарик

Няма общ мотив при опита за убийството на 45-годишната Радост и на 58-годишния Любен от сливенското село Трапоклово, това съобщи днес директорът на ОД на МВР – Сливен старши комисар Димитър Величков. Заедно с окръжния прокурор Пламен Стефанов, те представиха пред медиите подробности за инцидента, при който по – рано днес 64-годишен мъж простреля с ловна пушка жената, с която е живял на семейни начала, както и съседа си, а след това се самоуби.

Мъж от Трапоклово застреля жена си и съседа

Фактическата обстановка е напълно изяснена, разпитани са свидетели, иззети са записи от камери. Става въпрос за лице, което е направило опит да убие жената, с коятое живялзаедно до преди 15 дни, не се знае обаче какъв е мотивът за стрелбата  -имуществен или емоционален. След като стрелял по Радост, 64-годишният мъж, направил опит да убие и съседа си, а по-късно се застрелял сам, посочиха разследващите.

Работи се по всички версии. Няма връзка между прострелването на мъжа и на жената. Двамата мъже са били съседи и може би след като е застрелял нея под влияние на емоцията и като е разбрал какво е направил, стрелецът е решил да извърши и второто деяние, казаха още от полицията. Изяснено е, че64-годишният не е криминално проявен и оръжието му е законно притежавано.

По думите на комисар Величков, на 6 май в РУ Стралджа е бил поданен сигнал от простреляната днес Радост. „Пред органите на реда тя споделила ,че извършителят търси контакт с нея и вероятно се е притеснила, че може да я заплашва“, каза още той. След като е изпратен полицейски екип мъжът обаче не е бил открит, а жената не е пуснала жалба.

Пострадалите са оперирани в Сливенската болница, но са в критично състояние и има опасност за живота им, поясниха от полицията.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук