Медальони от брашно и сол, с модел на атом, донесоха медали на ученици от Шесто училище

Медальони от брашно и сол, с модел на атом от едната страна и знак на химичен елемент от другата, донесоха сребърни медали на ученици от сливенското Шесто основно училище „Братя Миладинови“. Румяна Христова от 6 клас и Стоян Стоянов – 7 клас са завоювали второто място на Националното състезание по природни науки и екология, което е проведено в края на миналия месец в Търговище с проекта си „Личностите на химичните елементи, графичен организатор на групите“.

Фактите, които сливенските ученици са научили за живота на автора на таблицата с химични елемени Дмитрий Менделеев, а именно,че той е правил куфари и лепила, са претворени в проекта, с който те са спечелили. Направили са лепило от брашно и сол и от него са изработили медальони с изобразен модел на атом и име на химичен елемент. Част от проекта е изработката и на куфарчета от стириопор, рамки и разделители, като детайли свързани с живота на автора Менделеевата таблица.

Наградите си от конкурса в Търговище децата получиха днес в РУО Сливен. Освен тях за страхотното си представяне те бяха наградени и с предметни награди от МОН и с книги от Регионалния образователен инспекторат в Сливен.

Награда от РУО Сливен получи и Надя Михайлова, която миналата година също е завоювала второ място на същия конкурс.

Сертификатите, медалите и наградите бяха връчени от директора на РУО Сливен Милена Чолакова. Тя изрази гордост и задоволство от постиженията им и това, че са показали какво всъщност означава иновация в образованието.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук