Медицинските сестри в Сливен минават към ефективна стачка, ще спират работа за по един час от 1 юли

Медицинските сестри в Сливен ще преминат към предупредителни ефективни стачни действия, ще спират работа за един час по предварителен график от 1-ви до 10 юли, съобщи Надежда Маргенова – председател на стачния комитет на медицинските сестри към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. „Искаме промени, не искаме подаяния“, под този наслов ще преминат предстоящите протестните действия на специалистите по здравни грижи. Припомняме,че вече няколко пъти от началото на март тази година до сега те излизаха на протест, за да си отвоюват по-добро заплащане и условия на труд.

„От 11 юли решението е за безсрочна ефективна стачка. Ще се проведе разговор с директора на болницата за изясняване на условията за провеждане на стачката, за да не се застрашава живота и здравето на пациентите“, посочи още тя. По думите й, исканията на стачкуващите не са синдикални, а са насочени към цялостна реформа на здравеопазването и болниците не са търговски дружества.

Протестът в Сливен е част от Националния, като към момента се прави мексиканска вълна и всеки град се включва според възможностите си.

Вече два дни се събира подписка за подкрепа на исканията на специалистите по здравни грижи за промяна в здравеопазването. „Тя няма да бъде внасяна никъде, правим я, за да разберем дали хората ни подкрепят в нашите искания и наистина те го правят, спират се и се подписват, дпълни още Маргенова.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук