Мерките остават до края на януари догодина с изключения: Децата от 1 до 4 клас се връщат в училище, отварят градините и яслите

Снимка :БГНЕС

Удължават мерките до края на януари догодина с изключения- децата от 1 до 4 клас се връщат в училище, отварят градините и яслите. Нощните заведения, игралните зали и казината ще продължат да бъдат затворени до 31 януари. Ресторантите и спортните зали ще останат затворени също до края на януари. Детските градини яслите и учениците от 1 до 4 клас ще отворят след ваканцията на 4 януари 2021 г. Забраните за моловете също остават, с изключение на банките, аптеки и офисите на телекомуникационните компании. Продължава забраната за събития, конференции и конгреси, като тя ще важи до 31 януари. Също така от 1 януари ще отворят театри, музеи, галерии, кина при 30% капацитет на заетост на местата в тях, съобщи министърът. Това са мерките, които предлагаме. Смятаме, че те ще продължат да дават ефекта, който ние търси,това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на днешния брифинг на НОЩ .

По думите му, за последната седмица излекуваните от коронавирус са 18 907, заетостта на болничните легла за неусложнени пациенти е 52%, като прави впечатление увеличеният процент на заетост в областите Шумен – 76% от леглата, Бургас – 70%, Търговище – 68%, Варна – 67%, Русе – 66%, Ямбол – 64%, Сливен – 64%, Пазарджик – 59%, Ловеч – 57%. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на днешния брифинг на НОЩ.

2575 са излекувани за последното денонощие, добави министърът. Категорично не сме доволни от тези данни. Не искам гражданите да бъдат излекувани, аз искам гражданите да бъдат здрави, това е целта на мерките, които ще предложим.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук