Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните отново ще проведе спортен лагер

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ продължава спортните инициативи по училищата в община Сливен, като част от превантивната си работа.

През учебната 2022/2023 г., на територията на няколко училища от община Сливен, бяха проведени тренировки по различни видове спорт – лека атлетика, волейбол, футбол, олимпийско карате, спортни игри. За периода през програмата са преминали над 350 ученици.

И тази година, за финал на програмата, Комисията организира спортен летен лагер край морето. Той ще се проведе в дните от 16 до 19 юни. В него ще се включат 80 ученици от 9 училища, които са показали най-голяма активност в тренировките, с добри резултати и редовно посещаващи учебни занятия. На лагера са планирани общи тренировки по всички видове спорт, съвместно с ръководителите, като всеки от участниците имаше възможност да покаже напредъка и постиженията си. В програмата на лагера ще бъдат организирани още плажна анимация, лагерен огън, стрелба с лък, стена за катерене по групи, танцов кръжок и др.

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните използва случая да благодари на ръководствата на училищата за доброто взаимодействие и ефективното партньорство в работата по превенция на противообществените прояви.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук