Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен обучава педагогически специалисти

Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен проведе обучение на 20 педагогически специалисти от Професионална гимназия по селско стопанство (ПГСС),
гр. Нова Загора, на тема „Противодействие и превенция на трафика на хора и рисковото поведение с фокус безопасното използване на онлайн приложения за запознанства и социални мрежи”.

Представени са им целенасочени аудио-визуални продукти, чрез които се постави акцент върху злоупотребата с интернет и комуникационни технологии, които са основна част от бизнес модела на трафикантите и присъстват на всеки етап от престъплението – от набелязването и набирането на хора, през контрола и принудата до експлоатацията.

В рамките на обучението са обсъдени темите за ранната сексуализация на децата и
сексуализираното им поведение в интернет, както и секстингът, като една от най-големите заплахи за младежите свързана с размяна на снимки или клипове със сексуално съдържание. С цел предоставяне на информация за възможно докладване на всички форми на онлайн сексуална злоупотреба и насилие на деца, бяха представени сайтовете www.safenet.bg и www.cybercrime.bg .

В рамките на дискусията с педагогическите специалисти и обсъждане на предизвикатеклствата пред които са изправени, се откроява проблемът с ранното отпадане на ученици от образователната система в следствие на ранни бракове.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук