Местната комисия за борба с трафика на хора ще предпазва затворнички да не станат проститутки

73 жени лишени от свoбода бяха обхванати в кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация,съобщават от  Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен.  В партньорство с Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, Затвора Сливен те са осъществили ежегодната информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация и насилствена проституция.

„В рамките на партньорската инициатива бяха обхванaти 73 жени лишени от свобода в Затвора Сливен, включително и от Затворническите общежития от открит тип (ЗООТ) „Сливен” и „Рамануша”. Осъществиха се 5 прожекции на късометражният филм „The Seaside” / „На брега на морето”, предоставен на МКБТХ – Сливен от фондация А21 България. Обсъдиха се и възможностите за докладване на престъплението чрез Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100“, посочват още от комисията.

Основна стратегическа цел на инициативата е подпомагане процеса на успешна социална реинтеграция на жените след изтърпяване на присъдата и напускане на затвора, чрез предоставяне на информация за престъплението трафик на хора, най-честите методи на въвличане и начините за предпазване от попадане в сексуална експлоатация и насилствена проституция.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук