Местните данъци и такси в Сливен са сред най-ниските в страната

Местните данъци и такси в Сливен са сред най-ниските в страната, съпоставимо с областни градове като нашия. Това заяви заместник-кметът по финансите и изпълняващ длъжността кмет Румен Иванов. Така той опроверга твърдения, разпространени от политически лица, участващи в предизборната кампания за местния вот.
 Общо данък сгради и такса смет за жилищни имоти в Сливен са 3,75 промила, в Ямбол – 4,44; Русе – 3,80; Велико Търново – 4,70; Плевен – 4,39; Шумен – 3,50; Хасково – 5,50. В Пазарджик плащат 7,70 промила. За нежилищните имоти категорично сме с най-ниските такси, каза Иванов. Той призова участниците в предизборната кампания да не спекулират с информация, която лесно може да бъде проверена, но заблуждава и обърква гражданите.
Подобни изявления уронват авторитета на Община Сливен, която през последните години е пример за финансова дисциплина, прозрачност и управление на общинските финанси. Политически дивиденти, придобити от подобни спекулации, нанасят дълготрайни последици върху името и дейността на нашата община и подвеждат обществеността. Общинската администрация прави всичко възможно да работи със средства, които да не увеличават значително тежестта върху семейния бюджет на сливналии.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук