Метеоролозите не очакват сняг по Коледа

Най-ниските температури в България през декември ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса. Най-високите пък ще достигат между 10 и 15 градуса. Това каза пред БТА Марияна Попова от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

По думите ѝ седмица преди Коледа се очакват снеговалежи, но след това ще последва леко затопляне. Така на празника най-вероятно няма да има снежна покривка.

Средната месечна температура през декември ще бъде около и под нормата, която в Северна България и по високите полета е 0-1 градуса, в Горнотракийската низина – 2-3 градуса, по Черноморието и в най-южните райони – около 4 градуса.

В първите няколко дни на декември не се очакват валежи, но ще е студено. Снегът в Северна България няма да се разтопи бързо, тъй като дневните температури ще останат под нулата.

Около Никулден се очаква затопляне. То ще съчетано с дъжд, а на места ще падне и сняг. През повечето дни от второто десетдневие ще преобладава облачно време с намалена видимост в равнините, с температури около и под нормата. Превалявания ще има главно в началото на този период.

Годината ще завърши с високи температури и валежи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук