Мехмед Мехмедов: Неадекватните мерки убиват малкия и среден бизнес. Спортът е здраве!

Мехмед Мехмедов е световно известен акробат и цирков артист. Тръгнал от с. Новачево, той достига върховете в своята професия, събирайки възхищението на публиката на няколко континента. Натрупал сериозен опит, Мехмед се завръща преди 3 години в Сливен, за да развива малък бизнес насочен към спорта и здравето. Изключително подготвен и дисциплиниран, Мехмед учи своите клиенти как да се хранят, спортуват и живеят правилно. Освен инфлуенсър и лайф коуч, той е треньор по акробатика и национален шампион по културизъм през 2020 година в категория „класическа физика“.

Непримиримият дух на Мехмед и желанието да помага на околните го води в Републиканци за България – “заради хората които са там”, казва той “познавам ги и зная, че няма да предадат доверието ми”.

Мерките, които предприема правителството и т.н. „локдаун” са абсолютно неадекватни. Фитнесите, спортните зали и ресторантите страдат най-много. Ние не сме по-малко отговорни от другите бизнеси и знаем как да предпазваме клиентите си. Обричат ни на фалит. Видя се, че мерките не дават резултат, защото при затворени фитнеси и ресторанти, заболелите се увеличават. Компенсациите не са адекватни и не стигат до пострадалите. Няма никаква последователност в това. Ако човек наистина иска да спортува и да се грижи за себе си, има начин да го направи. Въпросът е дали децата и подрастващите имат възможност да отидат и да спортуват, а не да са затворени вкъщи. Спортът е здраве, заявява Мехмедов.

На въпрос, защо застава с лицето си зад „Републиканци за България“, Мехмед Мехмедов отговаря: „Аз съм човек на спорта, не политик, но зная, че всички ние трябва да сме отговорни и активни. Компетентен съм в своята сфера и това, за което ще съдействам е да убеждавам, че:

  1. Трябва задължително приемане на закон за спонсорството и меценатството. Ние, занимаващите се професионално със спорт имаме остра нужда от финансиране. Трябва да се направи така, че търговски дружества и физически лица, да бъдат улеснени да подкрепят спорта. Това ще популяризира и тях и нас и ще повиши качеството и постиженията ни.
  2. Нужно е изграждане на специализиран медицински център за научни изследвания и поддържане на здравето на състезателите в елитния спорт. Високите постижения в спорта са невъзможни без полагането на съпътстващата здравна грижа и възстановяване за професионалните атлети.
  3. Необходимо е удвояване на часовете по физическо възпитание в училище. Ниската двигателна активност на подрастващите в България води до влошаване на здравето на цялата нация.
  4. За да достигнем до децата, трябва да се отворят спортните бази в училищата. Училищната спортна инфраструктура трябва да бъде полезна и достъпна за употреба от външни спортни клубове, които ще имат възможност да провеждат тренировъчни занимания след приключването на учебните часове. Това ще допринесе за откриването на млади таланти от спортните клубове.

„На 4-ти април, разчитам на младите хора да вземат нещата в свои ръце и да покажат, че искат развитие. Призовавам ги да подкрепят с номер 21 Републиканци за България, защото имаме иновативно и експертно мислене, подкрепено с умения и знания как да достигнем до желаната цел“,призова той.

ПП „Републиканци за България“ се явява на предстоящите избори с номер 21 в бюлетината.

Пълната програма на партията може да видите тук:

https://republikanci.bg/RfB_election_program.pdf

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук