Милев честити победата на Радев и заяви, че БСП ще бъде конструктивна опозиция в новия Общински съвет

Победители на тези избори са хората, които не излязоха да гласуват и никой кмет не трябва да се чувства спокоен с подкрепата на 33 % от избирателите. Такъв коментар на резултатите от местните избори направи пред медиите кандидатът на БСП за кмет на Сливен ген. Кольо Млиев, който загуби на балотажа вчера.

Милев поздрави опонента си Стефан Радев за победата и му пожела ползотворен мандат, а ниския вот обясни с апатия от страна на избирателите и невъзможността партиите и кандидатите да променят разбирането на хората, че няма смисъл в политическта система и изборите. По думите му, през четирите години на първия мандат на ГЕРБ, в Сливен няма свежи инвестиции, „бизнесът едва крета“, увеличени са данъците, вземани са заеми и са довършвани вече защитени проекти. Според него, ако в този мандат кмет и общински съветници не си подадат ръка, Сливен не го чака нищо добро и ще продължи да бъде сива зона на картата на България, а младите хора да си тръгват от тук.

„В новия Общински съвет БСП трябва да бъде конструктивна опозиция и коректив, да са очите и ушите на гражданите, за да не може една партия да си взема решения каквито тя си иска, понякога и в ущърб на хората“, категорично заяви той.

Председателят на Общинския съвет на БСП Атанас Делибалтов, който отново ще бъде общински съветник също отчете пропуските на БСП в кампанията и заяви, че те тепърва ще бъдат анализирани. Той определи кампанията на ГЕРБ в Сливен като „мощна, агресивна, граничеща с непозволеното, с присъствие на жандармерия, което според него е било опит за сплашване на хората.

Друга грешка според Делибалтов, е състаряването на партийната организация и обеща, че партията ще търси нови млади попълнения.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук